Éjszakai céljárat közlekedtetése a Szegedi Ifjúsági Napokon

2019. augusztus 28 – 31. között megrendezésre kerülő,
Szegedi Ifjúsági Napok” rendezvény idején az alábbiak szerint,
éjszakai céljáratot közlekedtetünk.

A céljárat az 5-ös vonalon, Körtöltés utca és Újszeged, Gyermekkórház végállomások között
közlekedik, 20 perces menetidővel az alábbiak szerint:

Indulás helye Indulási időpontok (2019. augusztus 29., 30., 31., szeptember 01. napokon)    
Körtöltés utca v.á. 00:40 01:40 02:40
Újszeged
Gyermekkórház v.á.
01:00 02:00 03:00

 

A járat díjmentesen vehető igénybe.

A járatokon teljes üzemidőben biztonsági őr fogja segíteni a járművezető munkáját!

 

Utazz velünk augusztus 28-án a Plácido Domingo koncertre

UTAZZ VELÜNK
2019. augusztus 28-án a Szent Gellért Fórum megnyitója alkalmából rendezett

Plácido Domingo

koncertre.

A 2-es villamos útvonalát a koncert előtt és után kibővítettük!

Az érintett járatok a Szeged Pláza érintésével közlekednek.
Javasoljuk, hogy a Pulz utcai villamos megállót használják
a koncert megközelítéséhez.
A módosított útvonalon megálló nem marad ki.

 

Érintett járatok Európa liget végállomás irányban:
Szeged pu. indul:
18:05; 18:15; 18:25; 18:35; 18:45; 18:55; 19:10; 19:25

 

Érintett járatok Szeged pu. végállomás irányban:
Európa liget indul:
22:00; 22:20; 22:40; 23:00.

 

 

 

Kellemes utazást kívánunk!

Parkolóbérlet bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtti ideiglenes parkolásra

A kedvezményes parkolóbérlettel reggel 8 – 9 óra, illetve délután 16 – 18 óra között az adott intézmény által érintett útszakaszon parkolási jogosultság vásárolható.

 

 

A kedvezményes lehetőség Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2016. (IX.27.) önkormányzati rendelete alapján vehető igénybe. A rendelet 7. oldalán található 10. § vonatkozó kivonatolása itt olvasható:

(1) A bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtti várakozóhelyek 8:00 és 9:00 óra közötti, valamint 16:00 és 18:00 óra közötti igénybevételére kedvezményes parkoló bérlet váltható.

(2) Kedvezményes bérlet csak olyan gépjárműre váltható, amelynek üzembentartója és tulajdonosa is természetes személy. Amennyiben a bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtt nincs vagy nem elegendő a kijelölt várakozóhely, az ügyfél kérelme alapján a rendszer üzemeltető jogosult az oktatási intézmény közvetlen közelében található közutak közül egy közútszakaszra érvényes kedvezményes parkoló bérletet kiadni. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtti várakozóhelyek igénybevételére vonatkozó kedvezményes parkoló bérlet tárgyév szeptember 01. napjától azt követő év augusztus 31. napjáig érvényes.

(…)

(4) Az (1) és (3) bekezdés szerinti kedvezményes bérleteket a rendszer üzemeltető állítja ki, ezek ára megegyezik a kedvezményes lakossági bérlet (99 %-os díjkedvezmény) árával. Ezen bérletek igénylésekor a kedvezmény igénybevételére jogosító okmányt (intézmény látogatási igazolás, Polgármesteri Hivatal által kiadott igazolás az ellátási szerződés megkötéséről) be kell mutatni.

 

Egyéb bérlettípusainkról ide kattintva találkozhat

Egyetemi “Hop-On Hop-Off” járat

Tájékoztatjuk a Szegedi Tudományegyetem leendő és jelenlegi hallgatóit,
hogy a beiratkozási időszak alatt Társaságunk „Hop-On Hop-Off”
különjáratokat közlekedtet 2019. augusztus 26 – 30. között.

 

Különjárati menetrend

Vitéz utca – Füvészkert – Hattyas utca  
Időszak Követési idő
09:00

 

Hattyas utca – Füvészkert – Hattyas utca  
Időszak Követési idő
09:30-16:30 30 perc

 

Különjárat által érintett megállóhelyek

Füvészkert irány: „Szabadsajtó u.” autóbusz megállóhely; „Szeged pu. (Indóház tér)” autóbusz megállóhely;
„Vitéz u.” ideiglenes autóbusz megállóhely; „Ságvári Gimnázium-SZTK”
trolibusz-autóbusz megállóhely; „Dugonics tér [Petőfi Sándor sgt.]”
trolibusz-autóbusz megállóhely; „Dugonics tér [Tisza Lajos krt.]”
trolibusz-autóbusz-villamos megállóhely; „Széchenyi tér” trolibusz megállóhely; „Füvészkert” végállomás

Hattyas utca irány: „Füvészkert” autóbusz megállóhely; „Sportcsarnok” autóbusz megállóhely;
„Szent-Györgyi Albert u.” autóbusz megállóhely; „Mars tér [Szt. Rókus tér]”
autóbusz megállóhely; „Szeged pu. (Indóház tér)” autóbusz megállóhely; „Szabadsajtó u.” végállomás

 

Térkép

 

Kellemes utazást kívánunk!

Diákok utazási jogosultsága

 

 

Részletes információ

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói (kivétel: Gál Ferenc Főiskola) a 2019/2020. évi tanév első félévére is 5 hónapra érvényes ún. „szemeszter” bérletet vásárolnak.

 

A városi tanulóbérlet szelvények érvényességi ideje: 2019. augusztus 27. – 2020. február 05.

 

A hallgatók a városi tanuló bérletek átvételét a beiratkozással egy időben folyamatosan végzik, várhatóan 2019. szeptember 13. napi befejezéssel, ezért a megbízó Önkormányzat engedélyével – arra tekintettel, hogy e hallgatók 5 hónapra előre kifizetik a bérlet ellenértékét – a város felsőoktatási intézményeinek hallgatói az alábbi módon történő igazolással is jogosan vehetik igénybe a város helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési szolgáltatását:

 

 

~ A már meglévő, szegedi hallgatói jogviszonyt igazoló, érvényes nappali diákigazolvány*, 2019. augusztus 27 – szeptember 13. időszakban szemeszter bérletjegy nélkül is elfogadható.

  1. szeptember 14. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát – a tulajdonos személyazonosságát- hivatott igazolni.

(*érvényes diákigazolvány: A 2019/2020. tanév első félévére, a szegedi felsőoktatási intézmények által már érvényesített diákigazolvány mellett, a felsőbb éves hallgatók esetében a 2018/2019. tanév második félévére érvényes matricával ellátott, de esetlegesen a 2019/2020. év első félévére még nem érvényesített (új érvényesítő címkével még nem rendelkező) diákigazolvány is érvényes 2019. október 31. napjáig. / 362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet 13.§ (4) (b) bekezdés.

 

 

Megj.: Tisztelettel hívjuk fel minden érintett figyelmét arra, hogy – az információnk szerint, a hallgatók között, szájhagyomány útján terjedő hír ellenére – a 2019. „tavaszi” szemeszter bérlet, 2019. július 5. napját követően, sem a nyári gyakorlatok ideje alatt, sem pedig ősszel, az új tanév kezdetének időszakában nem érvényes, utazásra nem jogosít!

 

~ Az első éves hallgatók az Egyetem által, kiadott Igazolás = ideiglenes diákigazolvány, vagy állandó diákigazolvánnyal, plusz szemeszter bérlettel tudják igénybe venni a Szeged helyi közösségi közlekedés szolgáltatásait 2019. augusztus 27.-től.

Azon hallgatók, akik igazolással rendelkeznek az igazolás tulajdonjogának – személyazonosításra alkalmas személyazonosító igazolvány- útlevél- kártya formátumú jogosítvánnyal történő – igazolásával jogosultak a bérlet használatra.

 

A szemeszter bérletre elsődlegesen a hallgatói azonosító számot célszerű feltüntetni.

 

  1. szeptember 14. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát – a tulajdonos személyazonosságát- hivatott igazolni.

 

A Szeged helyi közösségi közlekedés utas ellenőrzésében résztvevő Szegedi Környezetgazd. Nonp. Kft. munkavállalói a 454/2014. (XII.19.) sz. Közgyűlési határozat szerint azon utasoktól, akik a fentiekben felsorolt igazolással, igazolvánnyal vagy szemeszter bérlettel nem rendelkeznek, azoknak lehetőségük van 3 munkanapon belül a Szegedi Környezetgazd. Nonp. Kft. Közlekedésszervezés ügyfélszolgálati irodájában (6724 Szeged Kossuth L.sgt. 50.) a hiányzó dokumentumokat bemutatni. A bemutatáskor az utas köteles a határozat szerinti 900,-Ft bérletbemutatási és kedvezményes utazási jogosultságot igazoló pótdíjat megfizetni.

 

 

***************************************************************************

 

Általános és Középiskola, diákigazolvánnyal még nem rendelkező tanulói:

(Általában az iskolát kezdő, valóban elsős, az iskolát váltó, általában ötödik, vagy kilencedik osztályos, valamint a diákigazolványukat a nyári szünetben elveszítő tanulók)

  1. október hó 31. napjáig a tanulói jogviszony – az adott időszakban érvényes, havi tanuló bérletszelvény jogos használatának, és tulajdonjogának – igazolásaként az oktatási intézmények által kiállított „Igazolás = ideiglenes diákigazolvány + fényképes igazolvány vagy fényképes tanuló bérletigazolvány”, valamint az iskola által átvett, hivatalosan leigazolt „Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap” is elfogadható.

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvény 2013. szeptember 1-jén lépett hatályba, és fokozatosan került bevezetésre.

 

A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló a 16. életévét betölti.

A 16 évesnél fiatalabb tanulók esetében– mivel tanköteles korúak- nem szükséges az érvényesítő matrica.

A 16. életévüket a 2018/2019. tanévben betöltött tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2019. október 31.-ig.

A 16. életévüket a 2019/2020. tanévben betöltő tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2020. október 31-ig.

 

A 2003. szeptember 01. előtt született tanulók diákigazolványa 2019.október 31-ét követően kizárólag érvényesítő matricával érvényes.

Időalapú jegyek a Szegedi Ifjúsági Napok ideje alatt

Tájékoztató Szeged helyi közösségi közlekedésben, a Szegedi Ifjúsági Napokra szóló „időalapú jegy” bevezetéséről és felhasználási rendjéről.

 

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szeged helyi közösségi közlekedésben bevezette az „időalapú jegyet” (72 órás jegy). A 2019. augusztus 27. üzemkezdet és szeptember 1. üzemzárás között megrendezésre kerülő Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényre, a teljes rendezvényre érvényes karszalagos bérlettel rendelkező utasok, amennyiben rendelkeznek a megjelölt időszak között érvényesített 72 órás jeggyel, a megjelölt időszakban korlátlan átszállással utazhatnak bármely Szeged helyi közösségi közlekedésben meghirdetett járaton az érvényesített 72 órás jegyük és karszalagjuk felmutatásával. A „72 órás jegy ” felhasználásának és érvényességének feltétele, hogy a jármű fedélzetén lévő automata jegykezelővel, azaz időpecséttel kerüljön érvényesítésre.

Az üzemzáráson a tárgynaphoz tartozó menetrendi hirdetmény utolsóként induló járatát kell érteni, abban az esetben is, ha az 24.00 óra után indul, nem ideszámítva az üzemzárás napját követő éjszakai járatokat

Az Utazóközönségnek kellemes utazást, a Szegedi Ifjúsági Napokra látogató vendégeknek nagyon jó szórakozást kívánunk!

 

 

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (Koordinátor)

 

DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.                                                                                                     Szegedi Közlekedési Kft.

Forgalmi változás augusztus 28-án.

2019. augusztus 28-án a Szent Gellért Fórum megnyitója alkalmából rendezett Plácido Domingo koncertre Társaságunk a 2-es villamos vonalán módosított nyomvonalon és módosított menetrenddel villamos járatokat közlekedtet.

A módosított útvonallal a 2-es villamosvonalon megállóhely nem marad ki, az érintett járatok Szeged Plaza végállomás érintésével közlekednek.

Érintett járatok Európa liget végállomás irányban: Szeged pu. ind.: 18:05; 18:15; 18:25; 18:35; 18:45; 18:55; 19:10; 19:25; 19:40; 19:55.

Érintett járatok Szeged pu. végállomás irányban: Európa liget ind.: 22:00; 22:20; 22:40; 23:00; 23:20; 23:45.

A forgalmi változás miatti esetleges kellemetlenségekért megértésüket kérjük!

Ingyenes különjárat a Kajak-Kenu Világbajnokságra

A Kajak-Kenu Világbajnokságra ingyenesen használható különjáratot biztosítanak a verseny szervezői,
melynek útvonaláról, menetrendjéről ITT tájékozódhat. 
A verseny programjáról bővebben olvashat hivatalos oldalán: szeged2019.hu

Megállóhely info: Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy az ICF
Kajak-Kenu VB. alatt közlekedő 40C járat a “Nagyposta” oldalában található
Széchenyi tér TROLIBUSZ megállóhelyen áll meg.