Diákok utazási jogosultsága

A diákok utazási jogosultságával kapcsolatos legfontosabb információkat az alábbi grafikán gyűjtöttük össze.

 

Web

 

 

Részletek: 

VÁROSI TANULÓ HAVI BÉRLETSZELVÉNY (2017.09. hónapra érvényesített):

 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, Szeged város helyi közlekedésére vonatkozó utazási feltételekben lefektetettek szerint a 2017. szeptember hónapra érvényes VÁROSI TANULÓ HAVI bérletszelvények már 2017. augusztus 27-től (vasárnaptól) 00:00 órától érvényesek.

 

VÁROSI TANULÓ (,,SZEMESZTER”) BÉRLET:

A Szegedi Környezetgazdálkodási  Nonprofit Kht. (mint koordinátor) rendelkezése alapján

a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói (kivétel: Gál Ferenc Főiskola) a 2017/2018. évi tanév első félévére is 5 hónapra érvényes ún. „szemeszter” bérletet vásárolnak.

A városi tanulóbérlet szelvények érvényességi ideje: 2017. augusztus 27. – 2018. február 05.

 

A hallgatók a városi tanuló bérletek átvételét a beiratkozással egy időben folyamatosan végzik, várhatóan 2017. szeptember 15. A felsőoktatási intézményeinek hallgatói az alábbi módon történő igazolással is jogosan vehetik igénybe a város helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési szolgáltatását:

 

 A már meglévő, szegedi hallgatói jogviszonyt igazoló, érvényes nappali diákigazolvány*, 2017. augusztus 27 – szeptember 15. időszakban szemeszter bérletjegy nélkül is elfogadható.

 1. szeptember 16. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít!

*érvényes diákigazolvány: A 2017/2018. tanév első félévére, a szegedi felsőoktatási intézmények által már érvényesített diákigazolvány mellett, a felsőbb éves hallgatók esetében a 2016/2017. tanév második félévére érvényes matricával ellátott, de esetlegesen a 2017/2018. év első félévére még nem érvényesített (új érvényesítő címkével még nem rendelkező) diákigazolvány is érvényes 2017. október 31. napjáig /362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet 13.§ (4) (b) bekezdés.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 2017, „tavaszi” szemeszter bérlet, 2017. július 5. napját követően, sem a nyári gyakorlatok ideje alatt, sem pedig ősszel, az új tanév kezdetének időszakában nem érvényes, utazásra nem jogosít!

Első éves hallgatók  esetén:

A hallgatók kizárólagosan az Egyetem által, kiadott Igazolás = ideiglenes diákigazolvány, vagy állandó diákigazolvánnyal, plusz szemeszter bérlettel tudják igénybe venni a Szeged helyi közösségi közlekedés szolgáltatásait 2017. augusztus 27-től.

Azon hallgatók, akik igazolással rendelkeznek az igazolás tulajdonjogának – személyazonosításra alkalmas személyazonosító igazolvány- útlevél- kártya formátumú jogosítvánnyal történő – igazolásával jogosultak a bérlet használatra.

2017. szeptember 16. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát – a tulajdonos személyazonosságát hivatott igazolni.

 

TANULÓI JOGVISZONY IGAZOLÁSA:

Általános és Középiskola, diákigazolvánnyal még nem rendelkező tanulói:

(Általában az iskolát kezdő, valóban elsős, az iskolát váltó, általában ötödik, vagy kilencedik osztályos, valamint a diákigazolványukat a nyári szünetben elveszítő tanulók):

2017. október hó 31. napjáig a tanulói jogviszony – az adott időszakban érvényes, havi tanuló bérletszelvény jogos használatának, és tulajdonjogának – igazolásaként az oktatási intézmények által kiállított „Igazolás = ideiglenes diákigazolvány + fényképes igazolvány vagy fényképes tanuló bérletigazolvány”, valamint az iskola által átvett, hivatalosan leigazolt „Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap” is elfogadható.

 

A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló a 16. életévét betölti.

A 16 évesnél fiatalabb tanulók esetében– mivel tanköteles korúak- nem szükséges az érvényesítő matrica.

A 16. életévüket a 2016/2017. tanévben betöltött tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2017. október 31.-ig.

A 16. életévüket a 2017/2018. tanévben betöltő tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2018. október 31-ig.

 

A 2001. szeptember 01. előtt született tanulók diákigazolványa 2017.október 31-ét követően kizárólag érvényesítő matricával érvényes.

 

 

 

 

 

 

 

megosztás Vissza
 • Biztonsági tanácsok

  biztosagi-tanacsok
  Utazzon biztonságosan! Mozgáskorlátozott útitársaink utazásában sokszor jól jön a segítség. Adjuk...
  Tovább
 • Biztonsági tanácsok

  biztosagi-tanacsok
  Utazzon biztonságosan! Fejhallgató? Telefon?… – Mind akadályozza a környezet zajainak felismerését.
  Tovább
 • Biztonsági tanácsok

  biztosagi-tanacsok
  Utazzon biztonságosan!   A gyermekkocsiban szállított gyermek esetén ügyeljünk a babakocsi...
  Tovább
 • Biztonsági tanácsok

  biztosagi-tanacsok
  Utazzon biztonságosan! Idősebb útitársainkat segítsük a le- és felszállásnál! Adjuk át...
  Tovább

Menetrend

Kapcsolat

Parkolás

Repülőtér