Halottak napi menetrend változások

Tisztelt Utasaink!

A halottak napi megemlékezések során megnövekedő utazási igényekhez igazodva a 3-3F villamos vonalcsoport tekintetében, 2017. október 28. és november 01. napok között az alábbi speciális közlekedési rend szerint közlekedtetjük járatainkat:

 

Kérjük Tisztelt Utasainkat, indulás előtt tájékozódni szíveskedjenek az alacsonypadlós járat indulási idejéről.

Forgalomkorlátozás a Felső-Tisza parton

 

Érintett vonalak: 9, 19 trolibuszvonal

2017. október 21-én (szombaton) üzemkezdettől előreláthatóan 2017. október 24-én (kedd) üzemzárásig a a Felső Tisza-part Hajós utca és Ifjúsági Ház Rendezvényközpont közötti szakaszán két ütemben, aszfaltozási munkálatok miatt, ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe.

I. ütem: 2017. október 21-én (szombaton) üzemkezdettől előreláthatóan 2017. október 22-én (vasárnap) üzemzárásig

A munkavégzéssel érintett megállóhelyek és azok használhatósága:

• Oda irányú (Lugas utca vá. felé) „Háló utca” megállóhely:
2017. október 21-én (szombaton) üzemkezdettől a megállóhely ideiglenesen áthelyezésre kerül kb. 150 méterrel előrébb, a Bertalan híd előtti szakaszra. Az eredeti megállóhely az aszfaltozást követően oly módon lesz használható, hogy a külső forgalmi sávban ideiglenes megállóhelyperon kerül kialakításra, ezzel biztosítva a megállóhely és a gyalogjárda közötti közvetlen kapcsolatot. Az utasok le-, illetve felszállítása itt történik.

• Vissza irányú (Vértói út vá. felé) „Háló utca” megállóhely:
A megállóhely térkő burkolatú felületére ideiglenes megállóhelyperon kerül kialakításra, ezzel biztosítva a megállóhely és a gyalogjárda közötti közvetlen kapcsolatot. Az utasok le-, illetve felszállítása itt történik.

• Vissza irányú „Ifjúsági Ház” megállóhely:
A megállóhely térkő burkolatú felületére ideiglenes megállóhelyperon kerül kialakításra, ezzel biztosítva a megállóhely és a gyalogjárda közötti közvetlen kapcsolatot. Az utasok le-, illetve felszállítása itt történik.

II. ütem: 2017. október 23-án (hétfőn) üzemkezdettől előreláthatóan 2017.
október 24-én (kedden) üzemzárásig:

A Felső Tisza-part Hajós utca és Ifjúsági Ház Rendezvényközpont közötti szakaszon a két belső forgalmi sáv aszfaltozási munkálatait végzi a kivitelező, így mindkét irányban csak a külső forgalmi sávok lesznek használhatóak.

A rendőrség tájékoztatása szerint baleset történt a Csillag-téri körforgalomban…

A rendőrség tájékoztatása szerint baleset történt a Csillag-téri körforgalomban. Emiatt a DAKK Zrt. járatai és a 10-es trolibusz járat nem tud ráfordulni a körforgalomból a Szilléri sugárútra. Terelőútra kényszerülnek, melynek útvonala: Kereszttöltés utca, Felső Tisza-part, Hajós utca, majd Szilléri sgt. Ezen az útvonalon önjáró trolik és trolipótló buszok közlekednek.

 

Köszönjük, megértésüket!

Forgalomkorlátozás a 16. PICK utcai futófesztivál rendezvény ideje alatt – 2017. október 08-án

2017. október 08-án (vasárnap) 10:00 órától PICK utcai futófesztivál. A rendezvény ideje alatt a belvárosban az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani.

 

I.) 10:00 órakor induló, kétkörös futam.
II.) 10:50 órakor induló egykörös futam.

 

 

Mindkét futamnál az érintett 8-as, 10-es trolibuszvonal forgalmát a futók elhaladásáig megállítják.

 

III.) 11:30 órakor induló futam.

A forgalomkorlátozás az 1-es és a 2-es villamos vonalak, valamint az 5, 7A, 8, 9, 10, és 19-es trolibusz vonalak forgalmát érinti. Előreláthatóan 10 – 15 perces vonali késésekre lehet számítani.

 

A rendezvény útvonalát a rendőrség, valamint a szervezők biztosítják, a futók elhaladásáig a forgalmat leállítják.